Het verhaal achter Cuddy coffee

Cuddy Coffee is onze unieke en vertrouwde koffiemelange, verkrijgbaar in zowel gemalen koffie als bonen. Het logo bevat de trouwfoto van mijn grootouders, wat niet alleen aansluit bij de retro uitstraling van onze wagen, maar ook een bijzonder verhaal vertelt: 

Mijn grootvader, Paddy Cuddy, een Ierse man met een avontuurlijk hart, kwam tijdens de Tweede Wereldoorlog na de Slag om Normandië in het Belgische Duffel terecht. Daar, te midden van de chaos en onzekerheid, ontmoette hij een vrouw die zijn leven zou veranderen – mijn grootmoeder Stanske. 

De liefde tussen Paddy en Stanske bloeide snel op, en het duurde niet lang voordat Stanske zwanger raakte. Ondanks de uitdagingen die voor hen lagen, besloten ze snel te trouwen. Ze wisten dat Paddy nog twee jaar dienstplicht moest vervullen, maar ze lieten zich niet ontmoedigen. In een daad van liefde en vastberadenheid, trouwden ze in stilte bij het gemeentehuis en de pastoor. 

Het leven had echter andere plannen, want kort daarna werd Paddy met zijn eenheid opgeroepen naar Birma. Stanske beviel enkele maanden later van een dochter en de tijd verstreek zonder enig teken van Paddy’s terugkeer. Hoop begon te vervagen, maar op een dag, toen hun dochter twee jaar oud was, verscheen Paddy onverwachts aan hun deur. Zijn dienstplicht zat erop en hij was eindelijk terug, klaar om een leven op te bouwen met zijn gezin in Duffel. Paddy en Stanske kregen samen nog een zoon. 

Een kwart eeuw later werd ik geboren, de enige kleinzoon van Paddy en Stanske Cuddy. Vandaag de dag draag ik met trots de naam Cuddy als merknaam, een eerbetoon aan het liefdesverhaal van mijn grootouders. In België is de naam Cuddy uniek, net als de smaak van onze Cuddy Coffee en speculoos, die ons herinneren aan de kracht van liefde en doorzettingsvermogen.